My design of Sweden

Julen närmar sig och juletiden är förmodligen den mest starka traditionen i Sverige då vi inreder vårt hem med juldekorationer.

Snön ligger vit, i vart fall häruppe i Stockholm och flera har redan börjat julpynta sina balkonger med julbelysning.

Julgranen är den mest symboliska inredningsdetaljen för julen.

julgransbelysning

Doften av jul är också oerhört speciell. Sin gröna färg och grandofter tenderar att sprida sig överallt. Känslan av de tider då julen knackar på dörren är något magiskt med vit matta i form av snö täcker hela platsen och kylande vindar i kombination med härlig värme och kanske en öppen brasa inomhus ger en speciell feeling. Denna känslan handlar om att fira jul med våra nära och kära. Sanningen bakom att fira julen är löftena den medför. Julen är ett löfte att sprida kärlek och ta hand om dem som betyder mycket för oss. 

Julen handlar inte om att dela ut dyra och exotiska gåvor till varandra, utan att verkligen visa upp en känsla av kärlek och respekt när det behövs som allra mest. Ingen kan förneka att framför allt alla de materialistiska saker vi både som barn och gamla älskar att längta efter.


Jul, vilket är den tid då vår Frälsare föddes, inträffar i samma tid som det traditionella vintersolståndet (21–23 december) då solen har sin lägsta middagshöjd. Ofta innebär julen frossa i god mat och därefter kommer snart det nya året med massa nya mål. Det är fortfarande viktigt att förstå den andliga betydelsen av att fira julen så att sedan ett nytt år är välkommet på bästa möjliga sätt.

Passa på att önskar varandra en riktigt God Jul med julkort är ett bra sätt, eftersom du får skriva från ditt hjärta och tala ut dina känslor för dina nära och kära, samt röra deras hjärtan med dina känslor.

Kommentera